sâmbătă, 4 aprilie 2009

Doleanta

Imi doresc sa.....
Locuiesc intr-o casa cat mai veche.Sa imi trosneasca podea sub talpi si sa imi trimita fiori in intregul corp.Seara sa ma gandesc la viata celor care au locuit aici de-a randul secolelor,cum a schimbat fiecare atmosfera caminului, cine s-a impreunat pe patul in care dorm, sa le simt respiratiile sacadate si atingerile line.
Sa am geamuri cat peretele si podeaua de culoarea mierii, sa stau imbracata in camasa barbateasca a omului cu care m-am iubit in zori si sa aud tiuitul apei din ceainic, in timp ce imi citesc cartea la lumina soarelui.
Nimic nu m-ar face mai fericita decat sa fac baie intr-o cada imensa a carei robinet antic tradeaza o instalatie subreda.Si peretii sa aiba cate o crapatura care e gata sa dezvaluie intreaga istorie a fiecarui suflet ce a pasit aici.
Gardul verde care ne acopera de priviri atunci cand ne unim pe sezlongul din gradina si usa impozanta care ne ascunde rasetele in momentele in care uitam de lume.
Imi doresc...

2 comentarii:

  1. Ooofff...
    Nu stiu cum dar ai reusit sa ma faci sa pasesc intr-o alta lume...o lume a perfectiunii.
    Cu cat sunt mai simple lucrurile...cu atat e mai frumos 8->

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna am iubit linistea unei locuinte calduroase...e asa...linistitor:)), dar modul in care ai scris asta e genial. E plin de viata si parca ai trait toate lucrurile alea desi iti doresti sa le fi trait.

    RăspundețiȘtergere